PRIVACY POLICY

PRIVACY NOTICE

Twins Realty respects your privacy. This Privacy Notice (“Notice”) explains how we collect and handle your personal data in accordance with the Personal Protection Act 2010 (“Act”).

1. Personal Data

1.1 Personal data means any information which relates to you and may include your name, identification card or passport number, contact detail, financial banking account details, age, gender, nationality, race, marital status, profession and information in audio/ video format (including voice or video recording, CCTV and photographs). Please note that the type of personal data stated herein is non-exhaustive and may include other personal data depending on the nature of dealing or transactions.

1.2 We collect your personal data directly from you or indirectly from third parties, for example:

  • when you contact us directly, including though our website;
  • through our previous dealings or transactions;
  • through marketing activities or events such as road shows, exhibitions or business card collections; or
  • through third parties such as our business partners or referral.

1.3 All information requested from you is obligatory to be provided by you unless stated otherwise. Should you fail to provide the obligatory information, we may unable to:

i. provide you with the product or services requested; and/ or

ii. process the relevant commercial transactions.

2. Purposes of Collecting Processing Personal Data

Your personal data will be collected, processed and used by us for, amongst others, the following purposes:

  • to provide you with the product or services requested;
  • for credit assessment or background check as we may deem necessary or appropriate;
  • to enter into or facilitate the entering into relevant contractual agreement with you in relation to the product or services;
  • to process or facilitate the processing of payment related to the product or services;
  • to contact or deliver notices to you regarding the product or services.
  • to comply with our legal, regulatory and contractual obligations in the conduct of business;
  • for our internal record, customer care or services and customer loyalty programme;
  • to contact you regarding our product, services, upcoming events, promotions, advertising and marketing materials which we feel may be interest to you;
  • for conducting marketing research, profiling or analysis purposes; or
  • other purposes related to any the above.

3. Disclosure or Transfer of Personal Data

Your personal data may be disclosed or transferred to the following categories of persons (within or outside of Malaysia);

  • within Twins Realty , including those established in the future;
  • potential or actual investors or successors-in-title of the business or share (wholly or in part) of any member of Twins Realty, including their advisers and representatives;
  • our business partners, for example, banks and financial institutions;
  • third parties appointed by us to provide services to us or on our behalf, for example, property manager, real estate agents, printing, telecommunications or utility companies, events or training organisers and other service providers;
  • our auditors, lawyers, company secretary, consultants and advisors;
  • government departments, statutory authorities, industry regulators, local councils and law enforcement agencies; and/or
  • any person to whom we are compelled or required to do so under law, by order of court or in response to a government directive.

4. Security and Retention

4.1 We store your personal data in hand and’/ or soft copy in our offices or servers operated by us or third party service providers located within or outside of Malaysia. There are reasonable measures in place to protect the security and integrity of your personal data, which restricting access to authorized personnel on a need-to-know basic and under similar safeguards vis-a-vis third party service providers.

4.2 Your personal data will be retained by us long as necessary to fulfill the purposes as stated herein and subject to the prevailing requirements by law.

5. Website Our website may contain links to other sites or pages. we do not control these sites/ pages and will not be held responsible for them.

i. access, correct, limit the processing of or delete your personal data (subject to applicable legal and contractual requirements); or

ii. opt out of receiving marketing or promotional materials from us at anytime,

please contact us at:

Tel No            +603-4022 5168

Fax No          +603-4022 5068

Email              info@twins.com.my

Address        01-02-17, Jalan 1/50, Fiamond Square,Off Jalan Gombak, Kuala Lumpur, Malaysia.

6.2 We would also ask that if there are any changes to your information, you should notify us via the contact details provided above assist us in ensuring that your personal data is accurate and up-to-date.

7. Changes to the Notice

We reserve the right to update and amend this Notice from time to time and any such amendments will be posted on our website.

8. Conflict

In the event of any conflict between English language Notice and the corresponding Bahasa Malaysia Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

NOTIS PRIVASI

Twins Relaty menghormati privasi anda. Notis Privasi ini (“Notis”) menjelaskan bagaimana kami mengumpul dan mengendalikan data peribadi anda menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (‘Akta”).

1. Data Peribadi

1.1 Data peribadibermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan diri and termasuk nama, nombor kad pengenelan atau passpot, maklumat perhubungan, maklumat kewangan dan perbankan, umur, jantina, kewarganegaraan, bangsa, status perkahwinan, profesion dan maklumat dalam format video/ audio (termasuk rakaman suara, video, CCTV dan gambar). Sila dimaklumkanbahawa jenis data peribasi yang dinyatakan di sini adalah tidak meyelurug dan akan merangkupi data- data peribadi yang lain bergantung kepada jenis urusan atau transaksi yang berkenaan.

1.2 Kami mengumpul data peribadi daripada anda secara langsung atau secara tidak langsung daripada pihak- pihakketiga, contohnya:

  • apabila anda menghubukgi kami secara terus termasuk melalui laman web kami:
  • melalui urusan atau transaksi yang dijalankan sebelum ini;
  • melalui aktiviti atau acara pemasaran seperti pameran bergerak (road show), pameran atau koleksi kad perniagaan; atau
  • Melalui pihak ketiga seperti rakan- rakan kongsi kami atau memaui rujukan.

1.3 Adalah wajib bagi anda memberi atau membekalkan kesemua maklumat yang diminta kepada kami, melainkan dinyatakan sebaliknya. Sekiranya and gagal untuk memberi atau membekalkanmaklumat wajib tersebut, kami mungkin tidak akan dapat:

i; membekalkan anda dengan produk atau perkhidmatan yang dikehendaki; dan/atau

ii. memproses transaksi komersial yang berkenaan.

2. Tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan data Peribadi

Data peribadi anda akan dikumpul, diproses dan digunakan oleh kami, antara yang lain, bagi tujuan- tujuan seperti berikut:

  • untuk membekalkan anda dengan produk atau perkhmatan yang dikehendaki;
  • unituk penilain kredit atau pemeriksaan later belakang seperti yang mana kami fikirkan perlu atau sesuai;
  • untuk membolehkan anda memasuki perjanjian kontraktual yang relevan berhugung dengan produk atau perkhdmatan yang di kehendaki;
  • untuk membolehkan urusan pemprosesan bayaran berkaitan dengan produk atau perkhdmatan yang dikehendaki;
  • untuk menghubungi atau memberi nitis kepada anda berkenaan dengan produk atau perkhdmatan yang dikehendaki (contohnya pemberian milikan kosong, kerja- kerja pembaikan kerosakan/ kecelaan atau pengurusan dan penyelenggaran hartanah termasuk perkhdmatan selepas pemberian milikankoson);
  • untuk tujuanyang khusus berkaitan dengan produk perkhidmatan tertentu;
  • untuk mematuhi kewajipan- kewajipan kami dari segi undang- undang, peraturan dan kontraktual dalam pengendalian urusan perniagaan;
  • untuk penyimpanan rekod dalaman, perkhidmatan pelanggan dan program kesetiaan pelanggan kami;
  • untuk menghubungi and berkenaan dengan produk perkhidmatan acara- acra di masa akan datang promosi risalah- risalah pengiklanan, pemasaraan kami yang kami rasa mungkin menarik minat anda;
  • untuk menjalankan penyelidikan pesaran, profil atau analisis; atau
  • tujuan- tujuan lain berkenaan dengan mana- mana di atas.

3. Pendedahan atau permindahan Data Peribadi

Data peribadianda mungkin akan didedahkan atau dipindahkan kepada pihak sepertiyang berikut (di dalam atau di luar Malaysia).

  • dalam Twins Realty, termasuk mana- mana yang ditubuhkan pada masa yang akan datang;
  • pelabur atau bekal pelabur atau pengganti hak milik perniagaan atau saham (secara keseluruhan atau sebahagian) berhubung dengan mana- mana ahli Twins Realty, termasuk penasihat atau wakil mereka;
  • rakan kongsi kami seperi institusi- institusi perbankan dan kewangan;
  • pihak ketiga yang dilantik oleh kami untuk memberi perkhidmatan kepada kami atau pihak kami, seperi pengurus hartanah, agen hartanah syarikat- suarikat percetakan, telekomunikasi atau utiliti, penganjur atau matihan dan pembekal-pembekal perkhdmatan yang lain;
  • juruaudit, penguam, setiausha syarikat, pengunding dan penasihat kami;
  • jabatan kerajaan, badan berkanun, pengawalselia industri, majikan tempatan dan agensi- agensi penguatkeasaan undang- undang; dan/ atau
  • mana- mana pihak yang mana kami adalah diwajibkan atau diperlukan bagi membuat pendedahan atau pemindahan mengikut undang- undang, perintahmahkamah atau arahan kerajaan.

4. Sekuriti dan penyimpanan

4.1 Kami akan menyimpan data peribadi anda samada dalam bentuk salinan cetak dan/ atau digital di dalam pejabat atau server di bawah kendalian kami atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga didalm atau di luar Malaysia. Kami telah mengambil langkah- langkah yang munasabah untuk melindungi sekuriti dan integriti data peribadi anda, termasuk menghadkan akses kepada kakitangan yang di beri kuasa mengikut keperluan dan perlindungan yang sama daripada pihak pembekal- pembekal perkhidmatan pihak ketiga.

4.2 Data peribadi and akan disimpan oleh kami buat tempoh yang diperlukan untuk memenuhi tujuan- tujuan yang dinyatakan di sini dan tertakluk kepada undang- undang yang berkuatkuasa.

5. Laman Web

Laman web kami mungkin mengandungi sambungan (link) ike laman web pihak yang lain. Kami tidak mengawal atau bertanggungjawab terhadap laman tersebut.

6. Hak Akses dan Pembetulan Data Peribadi

6.1 Anda mempunyai hak untuk mengakses dan memperbetulkan data yang dipegang oleh kami. Sekiranya and ingin:

i. mengakses, memperbetulkan, menghadkan pempresesan atau memedam data peribadi anda (tertakluk kepada undang- undang yang berkuatkuasa dan kewajipan- kewajipan kontraktual); atau

ii. memilih untuk tidak menerima apa- apa risalah promosi atau pemasaran daripada kami pada bila- bila masa

sila hubungi kami:

No Telefon             +03-4022 5168

No Faks                  +03-4022 5068

E-Mel                       info@twins.com.my

Alamat                   01-02-17, Jalan 1/50, Diamond Square, Off Jalan Gombak, Kuala Lumpur, Malaysia.

6.2 KAmi juga memohon bahawa sekiranya terdapat sebarang perubahan terhadap maklumat anda, anda harus menghubungi kami melalui maklumatperhubungan yang dinyatakan di atas bagi membantu kami dalam memastikan bahawa data peribadi anda adalah tepat dan kemaskini.

7. Pindaan kepada Notis

Kami berkah untuk mengemaskini dan meminda Notis ini dari semasa ke masa dan segala perubahan yang akan dipaparkan di laman web kami.

8. Percanggahan

Sekiranya terdapat sebarang percanggahan di dalam terma- terma di antara Notis ini di dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, terma- terma Notis ini di dalam Bahasa Inggeris akan diterima pakai.